Top

Waterontharders

Wat doet een waterontharder?


Een waterontharder maakt uw leidingwater zacht. Simpel gezegd is de ontharder (of waterverzachter) een apparaat dat de kalk uit het drinkwater verwijdert. De waterontharder bevat een harselement dat de kalkdeeltjes vasthoudt. Afhankelijk van het debiet en de waterhardheid zal het hars na enige tijd verzadigd raken: het neemt dan geen kalk meer op. Op dat moment wordt het element automatisch geregeneerd door deze te spoelen met ontharderzout. In de meeste waterontharders verloopt dit proces helemaal volautomatisch.

Aansluiten van een waterontharder

In de aanvoerleiding, direct na de watermeter, maakt u een onderbreking. Hiertussen plaatst u de waterontharder, zodat al het leidingwater dat u verbruikt er door heen loopt. Daarnaast is een aansluiting op een rioolbuis nodig. Deze dient voor het afvoeren van de opgevangen kalkdeeltjes, na een spoelbeurt.

Welke waterontharder kopen?

In eerste instantie kijkt u naar de beschikbare ruimte die u heeft. Neem bij voorkeur een grote waterontharder, omdat die meer zout kan bevatten. Het voordeel is dat u minder vaak hoeft bij te vullen. In de praktijk is dat 2 tot 4 maal per jaar nodig.

Via deze webshop leveren wij geen waterontharders. In de meeste gevallen is het namelijk geen probleem dat er kalk in het water zit. Onze producten zijn gericht op het voorkomen van KALKAANSLAG, zonder dat de kwaliteit van het drinkwater wordt aangetast.