Top

FAQ

Kalkproblemen oplossen


Kalkafzetting of ketelsteen veroorzaakt problemen met kalkaanslag in uw douche, wasmachine, vaatwasser, koffiezetter en andere apparatuur.

Met een kalk-neutralisator kunt u deze problemen voorkomen, zonder de kwaliteit van het water aan te tasten.

FAQ: VRAGEN OVER KALKPROBLEMEN

Wat is ketelsteen?

Hierdoor ontstaan de meeste kalkproblemen in leidingen en op warmtewisselaars. Ketelsteen is de kalklaag die zich heeft vastgezet. U herkent het aan de lichtbruine kleur. Door tikken kunt u de harde, steenachtige laag breken. Voorkomen is natuurlijk beter.

Wat is een kalk-neutralisator?

Een elektronisch apparaat dat een ionenbindend veld produceert in de watertoevoer. Hierdoor worden de kalkdeeltjes geneutraliseerd, zodat ze geen kalkaanslag kunnen vormen.

Kan een magneet de kalk oplossen?

Een magneet werkt ook met een veld, maar dat is constant en daardoor minder effectief. Er zijn wel goede magneetsystemen, doch deze moeten intern in de leiding worden geplaatst, waardoor de kosten van het installeren hoog zijn.

Werkt een waterontharder beter bij kalkproblemen?

Ja, maar alleen als de kalk uit het water verwijderd moet worden. In de meeste gevallen is het voorkomen van de hinderlijke aanslag al voldoende. Dan is de kalk-neutralisator goedkoper. Een ontharder vraagt onderhoud en verbruikt meer energie.

Helpt elektronische kalkoplosser tegen kalkproblemen?

Deze bevat een interactieve generator met een uitgangssignaal dat voortdurend verandert. De signaalsterkte past zich automatisch aan op het doorstromende watervolume. De frequentie van het signaal wordt afgestemd op de kalkconcentratie. De kalkdeeltjes worden "elektronisch fijngemalen" en komen gewoon, met het water mee, naar buiten.

Hoe moet ik de kalk-neutralisator instellen?

Zelf afregelen van een Voltanova kalk-neutralisator is niet nodig. De intelligente elektronica werkt namelijk geheel automatisch. Daardoor heeft het systeem ook geen kwetsbare onderdelen, zoals knopjes of schakelaars.

Heb ik een stopcontact nodig?

Ja, de kalk-neutralisator werkt op netspanning. Overigens is het stroomverbruik heel laag. De energiekosten bedragen slechts enkele Euro’s per jaar.

Voorkomt de kalk-neutralisator legionella?

Kalkaanslag bevordert de vorming van sediment en biofilm, een groeibodem voor de legionella bacterie. De kalk-neutralisator zorgt voor schone leidingen, waardoor dit risico afneemt. Deze vorm van waterbehandeling doodt de legionella bacteriën echter niet.

Hoe zit het met bestaande kalkaanslag?

De kalk-neutralisator verwijdert ook reeds aanwezige kalkaanslag uit de leidingen. Dat gaat heel geleidelijk, omdat anders verstopping kan ontstaan. Voor oude installaties is dit een goede remedie tegen kalkproblemen, die bovendien de levensduur van uw installatie verlengt.

Hoe zit het met de veiligheid?

De kalk-neutralisator maakt geen contact met het drinkwater en voegt niets toe aan het water. Het apparaat werkt op laagspanning, is geïsoleerd en voldoet aan strenge eisen m.b.t. ongewenste stoorsignalen. Hij is voorzien van het CE keurmerk.

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem hieronder:
@