Top

Ervaringen

Kalk-neutralisator voorkomt kalkaanslag in zwembadKalk-neutralisator - ervaringen

Kalk-neutralisator ervaringen vakantiehuis met zwembad

De heer J.P. Baijs van Casa Valle Erro in Italië: "Sinds 2012 gebruiken wij een elektronische kalk-neutralisator van het type Aqua 2000 voor onze 5 appartementen en daarnaast een Aqua 3000 voor ons zwembad. Ze werken allebei prima. Onze ervaringen zijn minder kalkaanslag op de glazen douchedeuren, chrome sanitair en de wanden van het zwembad."
Zijn prachtige gerestaureerde wijnboerderij "Casa Valle Erro" ligt in het zuiden van Piemonte aan de rivier de Erro en nabij het middeleeuwse dorpje Melazzo.

Kalk-neutralisator voor zwembad

Wat zijn de effecten van een kalk-neutralisator?
  • zwembad heeft minder chloor nodig
  • betere pH waarde van het water
  • minder last van witte randen
  • aanslag gemakkelijker te verwijderen
Omdat de mineralen zich ophopen in het filter is het gewenst deze regelmatig te re-genereren of te reinigen, conform de instructies van de fabrikant.

kalkproblemen op cruiseschipKalkproblemen op cruiseschip

Op een cruiseschip wordt relatief veel warm water gebruikt. Denk aan douches in alle cabines, de keuken en het gebruik van vaatwassers.

Kalkproblemen kunnen ontstaan doordat in buitenlandse havens niet altijd hoogwaardig drinkwater kan worden ingenomen.

Kalkaanslag op een cruiseschip leidt tot gebrekkig functionerende installaties en onvoorziene kosten voor onderhoud en schoonmaak. Ter voorkoming van dergelijke problemen adviseren wij het Aqua 3000 Antikalk-systeem.