Top

Installatie ontkalken

installatie ontkalken voorkomt schade aan warmtewisselaars

Installatie ontkalken...
is dure reparaties voorkomen


De gehele sanitaire of waterverbruikende installatie ondervindt schade door de gevolgen van kalkaanslag. Deze kalkproblemen kunnen optreden in een woning, een niet-residentieel gebouw, een zwembad, een fabriek, etc.

Leidingvernauwing door kalk

waterleidingbuis-vol-met-kalkaanslagEen kalkprobleem manifesteert zich in principe overal waar water wordt gebruikt of verbruikt. De ergste problemen worden veroorzaakt door de kalk die u niet ziet! Dat betreft namelijk de kalkaanslag die achterblijft in de installatie, als gevolg van het water dat er doorheen stroomt. Door kalkopbouw in de leidingen zal de waterdruk afnemen, omdat de doorstroom diameter van de buizen kleiner wordt. Een installatie ontkalken betekent dat deze beter zal functioneren.

Kalkaanslag op warmtewisselaars

In het warmwater gedeelte van de installatie zijn de verborgen kalkproblemen nog ernstiger. In warm en heet water ontstaat namelijk extra kalkafzetting, die meestal ketelsteen wordt genoemd. Deze vorm van kalkaanslag leidt tot hogere kosten voor energie, omdat er een laag isolatie aangroeit op de warmtewisselaars. Dat zijn de spiraalvormige, dunne koperen buizen in boilers en ketels.

In heet water neemt de kalkafzetting snel toe. Bij een temperatuur van 80 °C (zoals normaal in een zonneboiler) vormt zich in dezelfde tijd al 3x zoveel kalkafzetting als bij 55 °C. Dat betekent een aanmerkelijk verlies aan rendement en daarmee een toename van de energiekosten.

Reparatie of vervanging van warmtewisselaars is duur. Soms zal de hele boiler vervangen moeten worden.

Installatie ontkalken verlengt levensduur

De installatie ontkalken kunt u automatisch en continu laten doen door een waterontharder. Er bestaat een goedkopere oplossing in de vorm van een kalkneutralisator of antikalk-systeem, die minder energie verbruikt en eveneens kalkafzetting voorkomt. Zo zal o.a. dat de pomp van de zonneboiler korter hoeven te draaien en minder elektriciteit verbruiken.Installatie-ontkalken-verlengt-de-levensduur

Een installatie die u kalkvrij houdt:
  • werkt betrouwbaarder
  • vraagt minder onderhoud
  • en heeft een langere levensduur

Zwembad installatie ontkalken

zwembad-antikalksyteem-tegen-algengroeiEén van de nadelen van kalk is dat het algengroei bevordert. Voor de gebruikers van een zwembad is dat niet plezierig. Een antikalk-systeem, dat ná de circulatiepomp wordt geplaatst, biedt hiervoor een oplossing. (opm: dit werkt alleen als het water blijft circuleren). Het ionenbindend veld kan ook worden aangebracht op kunststof (pvc) leidingen.
Antikalk-systeem
Antikalk-systeem
Debiet max. 200 liter/min
Leidingdiameter tot 75 mm
Fabrieksgarantie 4 jaar
€ 990,00