Top

Elektronische ontkalker

  • Elektronische ontkalker
  • Elektronische ontkalker
  • Elektronische ontkalker
rating 5
(4.5 / 2 Reviews)
123,00

Elektronische ontkalker voor woning


Kalk verwijderen is mogelijk op verschillende manieren. De elektronische ontkalker is de modernste methode voor het verwijderen van kalk uit waterleidingen. Dit apparaat lost kalkproblemen letterlijk op. Hij is krachtig genoeg voor de gehele installatie in een kleine of grote woning.

Werkingsprincipe elektronische ontkalker

De elektronische ontkalker bevat een signaal-generator die in de waterleiding een veld aanbrengt, op basis van capacitieve impulstechniek. Dit veld heeft een variabele resonantie-frequentie, waardoor het water in de buis zijn neiging tot het afzetten van kalk verliest. De kalkdeeltjes worden aan de ijzerdeeltjes gebonden, waarna ze met het water mee naar buiten komen.

Deze technologie geeft betere resultaten dan een antikalk-magneet of een elektromagnetische kalkbestrijder. Het apparaat werkt geheel onderhoudsvrij, doch is niet geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes.

Elektronische ontkalker met breed bereik

De generator (in het kastje) is µ-processor-gestuurd en u kunt hem instellen op zes verschillende frequentie-bereiken. Hiermee selecteert u de meest effectieve instelling voor uw eigen situatie.

De optimale instelling is onder meer afhankelijk van de hardheid van het water, de stromingssnelheid, het leidingmateriaal en de diameter van de buis. Tip: kies eerst de automatische stand en probeer later (na minimaal 2 maanden) of één van de andere standen betere resultaten geeft. Kies de hoogste frequentie als het water erg hard is.

Behoudt kwaliteit van het drinkwater

Elektronische waterbehandeling is niet alleen doeltreffend, maar ook milieuvriendelijk. Het belangrijkste argument is dat er geen stoffen aan het water worden onttrokken of toegevoegd.

De kwaliteit en samenstelling van het drinkwater blijven gewaarborgd, met behoud van de nuttige mineralen in het water. De oude kalkaanslag in leidingen wordt geleidelijk ge-destructureerd en vervolgens in opgeloste vorm met het tapwater afgevoerd.

Spoelwikkeling rondom leiding

De veldwikkelingen dient u bij voorkeur te monteren ná de waterteller. Daartoe hoeft u de waterleiding niet te onderbreken. Met het meegeleverde materiaal maakt u twee spoelen van elk 10 windingen rondom de buis.

In de meegeleverde handleiding is de montage duidelijk beschreven, met illustraties. Zie ook de foto's. Tussen de beide windingen laat u ca. 10 cm vrije ruimte. Optimale afstand: 3 à 4 maal de leiding-diameter.

Voor waterleiding van metaal

De elektronische ontkalker werkt op leidingen van ijzer, koper, inox en staal, echter niet loden leidingen. Het maakt geen verschil of de buis horizontaal dan wel verticaal loopt. Ook een haakse bocht tussen de beide wikkelingen is toegestaan.

Het generatorkastje plaatst u in de nabijheid, op maximaal 50 cm afstand van de leiding. Voor kunststof leidingen adviseren wij de Kalk-neutralisator.

Elektronische ontkalker - specificaties

Signaalindicatie: 7x LED
Bediening/ mode: druktoetsen
Voedingsspanning: 230 Volt
Lengte netsnoer: ca. 175 cm
Veldfrequenties: 1...32 kHz
Instelkeuze: 6 bereiken
Maximaal debiet: 50 liter/min
Leidingdiameter: 10...40 mm
Energieverbruik: 1,5 VA (Watt)
Afmetingen: 160x80x60 mm
Veiligheidsklasse: IP50
Handleiding: Duitstalig
Fabrieksgarantie: 1 jaar
Keurmerk: CE

VANAF 2 STUKS MET KORTING.


Reviews (2)
rating 5 (4.5 / 2 Reviews)

davy albrecht (10-12-2014) rating 5 ik had fout produkt besteld. na 10 dagen pakket teruggezonden. enkele dagen later werd bedrag teruggestort.
zeer correct.

Paul Vankeymolen (11-11-2014) rating 4 waterontkalker

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over