Top

Antikalk-systeem

  • Antikalk-systeem
rating 5
(5 / 2 Reviews)
990,00

Antikalk-systeem voor gebouwen


Dit antikalk-systeem voorkomt afzetting van kalksteen in technische installaties, leidingen, warmtewisselaars en allerlei waterverbruikende toestellen.

De ideale oplossing voor kalkproblemen in zakelijke toepassingen met een hoog water debiet. Voorbeelden: appartementenblok (tot ca. 50 woningen), hotel, kantoorgebouw, fabriek, bierbrouwerij en zwembad.

Werkingsprincipe Aqua 3000

De Aqua 3000 genereert een wisselend veld, waarvan de amplitude en frequentie automatisch worden afgestemd op het water dat door de hoofdleiding stroomt. Dit antikalk-systeem behoeft geen inregeling, het kan zichzelf testen en functioneert zonder enige vorm van onderhoud.

Via een viertal inductieve wikkelingen (d.m.v. geïsoleerd meeraderig koperdraad) beïnvloedt dit gemoduleerde veld al het leidingwater dat door de buis stroomt.

Effectief worden de aanwezige kalkdeeltjes gebonden aan de ijzerionen, zodat ze niet in de installatie kunnen achterblijven. De opgeloste kalk stroomt met het water mee naar buiten.

Voegt géén stoffen toe aan het water

Dit compacte antikalk-systeem is doeltreffend en tegelijkertijd vriendelijk voor het milieu. Dat komt doordat er geen stoffen aan het water worden onttrokken of toegevoegd. De drinkwater kwaliteit blijft geheel behouden, met inbegrip van de daarin aanwezige mineralen en bouwstoffen.

Het Aqua 3000 systeem reinigt ook oude installaties, doordat het kalkaanslag in het leidingnetwerk geleidelijk de-structureert.

Voor metalen- en kunststof-leidingen

De veldwikkelingen dient u te monteren op de hoofdleiding, direct na de waterteller. Hiervoor is het niet nodig de waterleiding te onderbreken of te doorsnijden. Met de speciale meegeleverde kabel en connectoren monteert u vier wikkelingen rondom de hoofdleiding. Deze buis mag een diameter hebben van 30 tot 75 mm.

De Aqua 3000 werkt op waterleidingen van ijzer, koper of staal (inox). Dit antikalk-systeem is ook toepasbaar voor een (pvc) buis. Het is niet van belang of de leiding horizontaal of verticaal is.

Een robuust antikalk-systeem

Het toestel (met daarin de zelfregelende signaal-generator) plaatst u binnen een afstand van 1 meter van de buis, wat handig is wanneer er rondom de buis maar weinig ruimte is. Het apparaat is bestand tegen vocht en stof, ook onder ruwe industriële condities.

Voor toepassingen met een hoger debiet dan 200 liter per minuut kunnen 2 of  3 stuks Aqua 3000 achter-elkaar worden geplaatst.

Technische fiche antikalk-systeem

Model: Aqua 3000-LCD
Werkspanning: 230 Volt
Maximaal debiet: 200 liter/min
Leiding Ø: maximaal 75 mm
Energieverbruik: 25 VA (Watt)
Fabrikaat: Trebema, Zweden
Afmetingen: 150x80x50 mm
Keurmerken: IP65, VDE, CE
Fabrieksgarantie: 4 jaar


Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

Stichting Saidia helpt Sumve (14-08-2017) rating 5 Het is al weer enige tijd geleden (september 2014) dat ik een Aqua 3000 bij u hebt besteld voor gebruik in een ziekenhuis in Tanzania. De installatie is al weer enige tijd in gebruik en werkt fantastisch.
De kalk hecht niet meer aan apparatuur die gekookt wordt en ook de pannen en kooktoestellen zijn helemaal kalkvrij. Als er nog wat kalk te zien is, is dit gemakkelijk weg te halen want zoals eerder aangegeven de kalk hecht niet meer aan pannen en kooktoestellen. Kort om wij zijn een zeer tevreden klant en wilde u dat even laten weten.

www.EenWeekjeItalie.nl (17-04-2013) rating 5 voor ons zwembad gekocht, prima resultaat. Minder kalk en kristal aanslag op de wanden. Eenvoudige installatie.

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over