Een kalkvrije installatie

Kalk in het leidingwater leidt tot allerlei problemen in leidingen, installaties en toestellen die water verbruiken.

Kalk veroorzaakt slecht functionerende koffiezetters, wasmachines en vaatwassers. Door kalkaanslag gaan deze apparaten meer stroom verbruiken. Douches raken verstopt of produceren hinderlijke dunne stralen... Bovendien is het vervelend werk om uw sanitair steeds kalkvrij te moeten maken.
Gelukkig zijn er tegenwoordig handige oplossingen die kalkaanslag voorkomen!

Hoe een kalkvrije installatie u geld bespaart

 • Minder hoge energiekosten van boilers.
 • Geen hardnekkige aanslag meer op sanitair.
 • Langere levensduur van apparaten.
 • Betere doorstroming van leidingen.
 • Lager verbruik van wasmiddel.
 • Geen verstopte kranen en douchekoppen meer.
Bespaar geld met een kalkvrije installatie

Waterontharders

Er zijn verschillende antikalk-systemen. De meest rigoureuze oplossing is de waterontharder, die kalk en mineralen volledig uit het water verwijdert. Waterontharders verbruiken relatief veel energie en moeten regelmatig worden bijgevuld. Bovendien produceren ze afvalstoffen, in de vorm van zoutresten.

Anti-kalkmagneet

De goedkoopste oplossing is de kalkmagneet, die om de leiding wordt geklemd. De meeste magneten hebben onvoldoende capaciteit om de gehele installatie in de woning te kunnen behandelen. Op den duur verliest de kalkmagneet aan veldsterkte, waardoor zijn effectiviteit geleidelijk zal afnemen.

Water ontkalkers ofwel kalkneutralisatoren

De beste remedie tegen kalkaanslag is de kalk-neutralisator, die ook wel elektronische kalkoplosser of ontkalker wordt genoemd.

Het verwijdert de kalk niet uit het water, maar brengt de kalkdeeltjes in een opgeloste toestand. Hierdoor komt de kalk met het water mee naar buiten en wordt kalkaanslag in leidingen en apparaten voorkomen. Juist die afzetting, ook wel ketelsteen genoemd, veroorzaakt de meeste problemen.

 

De voordelen van deze methode:

 • Verbruikt weinig energie.
 • Vriendelijk voor het milieu.
 • Kwaliteit van het drinkwater blijft intact.
 • Nuttige mineralen in drinkwater blijven behouden.
 • Geen kalkaanslag en daardoor minder onderhoud.
Kalkneutralisator behoudt de kwaliteit van het drinkwater

Wilt u vrijblijvend persoonlijk advies? Stel hieronder uw vraag en beschrijf uw toepassing of situatie.  We nemen dan binnen twee werkdagen contact met u op. 


Kalkvrije installatie?

Kalk in het leidingwater leidt tot allerlei problemen in leidingen, installatie en toestellen die water verbruiken.

Kalk veroorzaakt slecht functionerende koffiezetters, wasmachines en vaatwassers. Door kalkaanslag gaan deze apparaten meer stroom verbruiken. Douches raken verstopt of produceren hinderlijke dunne stralen... Bovendien is het vervelend werk om uw sanitair steeds kalkvrij te moeten maken.

 

Met een kalkvrije installatie bespaart u geld

 • Hoge energiekosten van boilers hardnekkige aanslag op sanitair.
 • Korte levensduur van dure apparatuur.
 • Slechte doorstroming in de leidingen.
 • Hoger verbruik van wasmiddelen.
 • Verstopte kranen en douchekoppen.

Dit zijn allemaal voorbeelden van problemen die het gevolg zijn van kalkaanslag. Achterblijvende kalkdeeltjes in leidingen en huishoudelijke toestellen veroorzaken onnodige kosten.

Kalkvrij dankzij kalk-neutralisator

De beste remedie tegen kalkaanslag is de kalk-neutralisator, die ook wel elektronische kalkoplosser of ontkalker wordt genoemd. 

Het verwijdert de kalk niet uit het water, maar voorkomt dat deze zich afzet in de leidingen, op verwarmingselementen etc. Juist die afzetting, ook wel ketelsteen genoemd, veroorzaakt de meeste problemen. 

Een voordeel van deze methodiek is dat er geen stoffen aan het water worden onttrokken, zodat de kwaliteit van het drinkwater intact blijft. De nuttige mineralen in het water blijven behouden. Zo is calcium een belangrijke bouwstof voor het menselijk lichaam. 

Wilt u nader advies? Stel uw vraag en omschrijf uw toepassing/ situatie.